...igazi...

2009.08.27. 13:25

Az igazi "valahová tartozás"

Az a biztonság, ha akkor is szeretnek, amikor a legrosszabb formánkat hozzuk. Szükségünk van mások feltétel nélküli szeretetére ahhoz, hogy személyes önértékelésünk a helyére kerüljön.

Ha elhisszük, hogy Isten teremtett bennünket, akkor ebből következik, hogy tőle származik az "én". A Bibliában ezt mondja nekünk: "Elfogadlak téged úgy, ahogy vagy! Mivel a Fiam meghalt a te hibáidért, bűneidért, elfogadlak." Nincs a Bibliában bizonyíték arra, hogy tennünk kellene valamit azért, hogy Isten elfogadjon bennünket. Ehelyett oda kell fordulnunk hozzá és elfogadnunk Őt mint egy meg nem érdemelt ajándékot.

Az igazi "értékes vagyok"

Ahhoz, hogy fontosnak érezzük magunkat, nem szabad elkerülnünk a kodarcainkkal és bűneinkkel való nyílt szembesülést. Szükség van arra, hogy a legnagyobb hibáink ellenére is szeretetet tapasztaljunk. Ha Krisztus meghalt értünk, és Isten megbocsátott nekünk, akkor mi miért nem bocsátunk meg magunknak? El kell fogadnunk Istentől a bűnbocsánatot, és azután úgy kell látnunk magunkat, ahogy Isten tekint ránk: úgy, hogy megbocsátott nekünk.

"Isten nem azért szeret minket, mert értékesek vagyunk, hanem azért vagyunk értékesek, mert Isten szeret."

Ha valaki megtapasztalja ezt a fajta szeretetet, akkor ha kudarc éri, ezt gondolja: "Hiáztam, DE nem vagyok reménytelen eset."

Az igazi "képes vagyok"

Ha elfogadjuk Isten bocsánatát, és bízunk az Ő igazságában, tudjuk, hogy mindig velünk lesz. Tudjuk, ahogyan a Biblia mondja: "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Elkezdte bennem a jó munkát és elvégzi azt." Ha valaki ezt elhiszi, és tudja, hogy Isten adja nekünk az erejét, akkor szabad lesz arra, hogy elfogadja saját gyengeségeit, bukásait és hibáit. Ezek nem fogják fenyegetni többé. Türelemmel és reményteljesen meg lehet oldani ezeket a problémákat anélkül, hogy azok lehúznának minket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tothecross.blog.hu/api/trackback/id/tr231341834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása